Paraziții și alergiile

S-a observat că în țările dezvoltate din vest incidența alergiilor este foarte mare, pe când în țările în curs de dezvoltare aceasta este mai redusă.

Teoria igienei a încercat să explice această diferență prin scăderea expunerii la anumite microorganisme în copilărie, teorie susținută de incidența diferită a alergiilor între mediile rural vs. urban, între familiile cu mai mulți copii vs. copil unic, frecvența parazitozelor mare vs. redusă, dar fără să se cunoască exact mecanismele moleculare care stau la baza acestor diferențe.

Cercetări recente au demonstrat că antigenele produse de un parazit care infectează omul, Schistosoma mansoni sunt cross reactive cu antigenele din arahide, declanșând un răspuns imun cu producere de anticorpi care recunosc atât proteinele din parazit cât și cele de arahide.  Aceste studii au fost făcute pe iepuri, dar următorul pas este verificarea dacă acest lucru este valabil și în cazul oamenilor.

Descoperirea unei molecule care să oprească apariția reacțiilor alergice a depășit etapa de speranță, dar este încă drum lung până la utilizarea clinică.

http://www.medicalnewstoday.com/releases/315905.php?utm_content=buffer0fadb&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

vierme-in-mar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s