Trusa de urgenţă a alergicului

• Antihistaminicele, denumite şi antialergice, sunt foarte eficiente şi au efect asupra reducerii pruritului, strănutului, lăcrimării, înroşirii, urticariei. Câteva exemple – loratadina, cetirizina, bilastina, fexofenadina.
• Lacrimi artificiale pentru curăţarea ochilor de polen şi antihistaminice conjunctivale pentru eliberarea rapidă de simptomele neplăcute ale alergiei oculare
• Decongestive orale care pot fi combinate cu antihistaminice sau cele locale pentru nasul înfundat. Tabletele decongestive sunt nerecomandate celor care suferă de glaucom, hipertensiune arterială, boli de tiroidă iar cele topice nazale sau oculare nu trebuie utilizate mai mult de 3 zile.
• Spray-uri nazale cu soluţii saline pentru curaţarea nasului de alergeni.
• Bronhodilatatoarele (salbutamol) pentru cei care suferă de astm, au efect imediat, producând relaxarea musculaturii bronhiilor şi reducerea senzaţiei de sufocare. Corticosteroizii inhalatori nu au efect imediat, ei au însă rol în controlul inflamaţiei şi al bolii pe termen lung și în reducerea nevoii medicației de salvare.
• Adrenalina sau epinefrina autoinjectabilă este esenţială pentru salvarea vieţii celor care suferă de reacţii alergice severe numite şi reacţii anafilactice (alergie la înţepătura de albină sau viespe, alergie alimentară severă sau la medicamente)
• Crema hidratantă şi cu cortizon pentru cei cu reacţii alergice ale pielii.
• Informaţiile privind alergia de care suferiţi şi in cazul unor reacţii alergice severe cu un plan de urgență, braţară de avertizare cu menţionarea agentului cauzator sau notat pe o etichetă lipită pe actul de identitate.
Cel mai important este ca această trusă să fie purtată tot timpul, în călătorii, la şcoală sau la serviciu. http://www.webmd.com/allergi…/…/slideshow-allergy-medicines…

ursulet bandajat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s